Lintje zoekt vrouw

 • Zijn er in uw vereniging, buurt of omgeving mensen die in aanmerking kunnen komen voor een lintje? Voor de lintjesregen 2012 zijn al aanvragen ingediend. Wat hierbij opvalt is dat er bijna geen vrouwen worden voorgedragen, terwijl veel vrijwilligerswerk door vrouwen wordt gedaan.

  Wie komt in aanmerking?
  Iemand moet zich meer dan normaal verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving en die verdiensten moeten uitgaan boven wat normaal gesproken van die persoon verwacht kan worden. Ook speelt mee hoe lang die bijzondere prestatie al wordt volgehouden. Vijftien tot twintig jaar is zo ongeveer wel het minimum, tenzij er (eenmalig) een prestatie van uitzonderlijk formaat is geleverd. Sportmensen die een Olympische medaille veroverd hebben, zijn daar een goed voorbeeld van en kunstenaars in enkele gevallen ook.

  In het algemeen geldt dat iemand in aanmerking komt om voorgedragen te worden voor een koninklijke onderscheiding als hij of zij:
  - zich geruime tijd heeft ingespannen en verdienstelijk heeft gemaakt t.b.v van de samenleving
  - een voortrekkersrol heeft vervuld en een voorbeeld is voor anderen
  - alleen of samen met anderen een zeer uitzonderlijke prestatie heeft verricht (dat kan ook een heldendaad zijn)
  - in zijn of haar werkkring een zeer bijzondere prestatie heeft geleverd; dat moet niet alleen belangrijk zijn voor de onderneming zelf, maar ook voor de samenleving.

  Kent u een dergelijke Smallingerlandse man of vrouw die u nog voor wilt dragen voor een koninklijke onderscheiding dan verzoeken wij u deze week nog contact op te nemen met de afdeling Bestuursondersteuning van de Gemeente Smallingerland, telefoon 0512-581234.

  • Koninklijke onderscheiding
Deel  |  Melden  |  1,421 x bekeken
0 reacties