Duurzaamheidsbeurs

Duurzaamheidsbeurs

Evenement informatie

 • Zaterdag 22 september vanaf 11.00uur Duurzaamheidsbeurs!!!

  Beurs voor jong en oud
  Op zaterdag 22 september organiseert de gemeente Smallingerland de 1e Duurzaamheidsbeurs in Schouwburg de Lawei. Voor alle leeftijden is er veel te zien, te proeven, te beleven en uit te proberen. Zo'n 65 bedrijven en organisaties laten zien wat zij aan duurzame en/of biologische producten of diensten te bieden hebben. Denk aan kleding, sieraden, eten, verlichting, zonnepanelen, energiebesparende oplossingen voor thuis en vervoer. Er zijn een aantal workshops van de Meldij voor jong en oud en speciaal voor kinderen zijn er leuke activiteiten zoals knutselen met afval, proefjes doen met Dr. Prof en ontdekken hoeveel stroom je kunt opwekken op de fiets.

  Start Fair Trade campagne
  Tijdens de beurs starten we ook met de Fair Trade campagne. Om dat te vieren komt een "oude bekende" langs. Diverse Fair Trade winkels en bedrijven staan op de beurs om u kennis te laten maken met en te laten proeven van hun producten.

  Interessante spekers
  Voor diegenen die meer willen weten over weer, klimaal en duurzaamheid is er de gelegenheid om te komen luisteren naar Helga van Leur (weerpresentatrice van RTL). Ook kunt u zich mee laten nemen in de wereld van de afvalverwerking door te komen luisteren naar de presentatie "Afval bestaat niet". Onze gemeentedichter, Sanne van Balen, maakt speciaal voor de beurs een gedicht en komt dat natuurlijk ook voordragen.

  Wedstrijd Kunst van Afval
  En heb je al geknutseld voor de wedstrijd Kunst van Afval? Tijdens de beurs, om 16.00uur wordt de winnaar bekend gemaakt van deze wedstrijd. Je kunt je kunstwerk inleveren op 22 september tussen 09.30uur en 10.30uur bij Schouwburg de Lawei, ingang theatercafé Hopper.
  Vergeet niet je naam, adres, telefoonnummer en leeftijd op het kunstwerk te vermelden. Na de prijsuitreiking kunnen de kinderen hun kunstwerk weer meenemen naar huis. De winnende kunstwerken worden in het gemeentehuis tentoongesteld.

  Fotowedstrijd
  Deelnemers aan de fotowedstrijd kunnen hun foto's inleveren tot en met maandag 17 september bij de receptie van het gemeentehuis. Ook van deze wedstrijd is de prijsuitreiking tijdens de beurs.

  Programma
  11.00uur Opening beurs door Wethouder Berenst en Douwe Faber (Ekwadraat)
  12.30uur Start Fair Trade campagne door Peter d'Angremond (directeur Max Havelaar)
  13.00-16.00u Diverse workshops van de Meldij
  13.30uur Helga van Leur (weerpresentatrice bij RTL) vertelt over weer, klimaat en duurzaamheid
  14.45uur Jaap de Vries (DGMR) houdt een inleiding over duurzaam ondernemen in Smallingerland
  15.15uur Simon Marrink (van Gansewinkel) neemt u mee in de wereld van de afvalverwerking met zijn presentatie "Afval bestaat niet".
  15.45uur Sanne van Balen en aansluitend prijsuitreiking fotowedstrijd
  16.00uur Prijsuitreiking kinderwedstrijd Kunst van Afval
  16.30uur Einde beurs

  Parkeren
  Kom op de fiets en u krijgt een spaarlamp cadeau* bij de Philips stand op de beurs! (*1 per gezin).
 • Datum
  9/22/12
  Tijd
  11:00 AM - 4:30 PM
 • Locatie
  Schouwburg De Lawei Locatie
 • Organisator
  Gemeente Smallingerland
 • Beheerd door
 • Aanmeldingen
  • 1 aanwezig
  • 0 misschien aanwezig
  • 0 niet aanwezig
  • 0 in afwachting van antwoord
Er is nog niets geplaatst